top
logo

Képekben

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Címlap Hírek Röplabda Röplabda kategória X. Amatőr Röplabda Országos Döntő Debrecen
X. Amatőr Röplabda Országos Döntő Debrecen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dezső Béla   
2011. július 28. csütörtök, 00:00
 
Iskolánk csapata ötödször jutott be az Amatőr Röplabda Országos döntőbe,
ahol III. helyezést értünk el.
 
A csapat tagjai: Egri Krisztina, Hámos Zita, Rátkai Petra, Englert Bianka (csapatkapitány), Vass Dorottya, Dezső Béla (testnevelő)
Máté Boglárka, Gönye Zsuzsanna, Szabó Kinga (különdíjas) Léderer Szilvia, Plánk Anita
 
Az egész csapat részéről nagy várokozás előzte meg országos döntőbeli szereplésünket. Enne oka, hogy immáron ötödszörre jutottunk be az országos döntőbe és rendre az ötödik, hatodik helyen végeztünk az elmúlt években, holott évről-évre egyre erősebb csapattal érkeztünk Debrecenbe, a döntő helyszínére. Ez most sem volt másként, mivel játszma és mérkőzés vesztés nélkül jutottunk el idáig, ráadásul a "nyílt" sorozatban, profi játékosokkal felálló csapatokat utasítottunk magunk mögé és így jutottunk be az országos elődöntőbe, ahol végül a IV. helyen végeztünk.
A csoportmérkőzések után három győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként jutottunk be a legjobb nyolc csapat közé. A négy közé jutásért a hazaiak csapatával a Svetits Katolikus Gimnáziummal kellett megmérkőznünk. Bár az eredmény nem ezt tükrözi, 2:0-ra nyertünk, mégis nehéz küzdelem árán sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. A döntőbejutásért újra összekerültünk szarvasi Vajda Péter Gimnázium csapatával, akiktől a csoportmérkőzések során már egyszer kikaptunk. Egy feszült, a játék képét tekintve folyamatosan változó mérkőzésen a döntő játszmában két ponttal kikapva elestünk a döntőbejutástól. A bronz mérkőzésre már nyugodtan készültünk, mert tudtuk, hogy bármi lesz is a végeredmény az nekünk az eddigi legjobb lesz. Végül is a torna végére annyira összeérett a csapat, hogy az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium csapatát, a tavalyi bajnokot, magabiztos, szellemes, helyenként látványos játékkal 2:0-ra legyőztük. A torna végére az is kiderült, hogy a 2010-2011-es amatőr bajnoki idényben mindössze egyetlen csapat tudott játszmát és mérkőzést nyerni ellenünk és ez az országos bajnok volt. Az eredményhirdetéskor további kellemes "meglepetés" ért bennünket, amikor a torna különdíjasainak kihírdetésekor csapatunk egyik meghatározó játékosát, Szabó Kingát is kiszólították.
 
 
Módosítás dátuma: 2011. november 16. szerda, 10:56
 

bottom

Támogatja a Joomla!. Designed by: free Joomla templates register co uk domain Valid XHTML and CSS.