top
logo

Képekben

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Címlap
Jurai Zsófi és Polyánki Bence a gyermek válogatottban. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Egri Gyula   
2011. június 27. hétfő, 06:39

Hatodik Nemzetközi Gyermekverseny Varsóban.Varsó Egyetemi Stadion, 2011.06.19. 

Vars_gyermek_vlogatottNyolc ország legjobb gyermek korcsoportú atlétáinak részvételével került megrendezésre a hagyományos atlétikai találkozó, amelyen a Budaörsi DSE Magyarországról második alkalommal delegált versenyzőt a 36 fős magyar gyermek válogatottba. Jurai Zsófia és Polyánki Bence. Az indulás csütörtökön hajnalban történt egy nagy autóbusszal Varsóba 16 óra utazás után éjfél körül érkeztek meg az Athos szállodába, ahol már csak alvásra futotta energiánkból.

Pénteken a 44 fős küldöttséget fogadta Kiss Róbert Magyarország varsói nagykövete, aki lelkes buzdító szavakkal látta el a versenyzőket. Ezután városnéző körútra indult a csapat, ahol először a történelmi Óvárost, majd a városközpontot nézték meg. Délután a verseny helyszínén egy átmozgató edzést tartottak a gyerekeknek, majd a címeres mezek felpróbálása következett. Szombaton katonai fúvós zenekar vezette fel a válogatott csapatokat: Észtország, Lettország, Litvánia, Csehország, Szlovákia, Ukrajna csapatai után vonult be Magyarország csapata, majd végül a rendező Lengyelország. Az eskütétel után az Internacionálé dallamai csendültek fel és Ivan Kralj főszervező hivatalosan megnyitotta a versenyt.
Jurai Zsófia a '99- es korosztályban nagyon szép futással a válogatottnak a kiváló 3. helyezést hozta 600méteren. Polyánki Bence a '99- es korosztályban 300méten egy nagyon erős mezőnyben 4. helyezést ért el.

A magyar gyermek válogatott megismételve eddigi szereplését 13 arany, 10 ezüst és 3 bronzéremmel összesen 148 pontot gyűjtve a házigazda Lengyelország mögött a II. helyen végzett, minimálisan lemaradva (13-11-4).
A verseny végén svédasztalos vacsorában volt , majd kissé fáradtan, de telis- tele gyönyörű emlékekkel indultak haza, majd egy éjszakai buszozást követően a délelőtti órákban érkeztek meg saját otthonunkba.A beszámolót készítette Vaszkán Gábor testnevelő tanár, atlétika szakedző.-egy-

Módosítás dátuma: 2011. június 27. hétfő, 07:14
 

bottom

Támogatja a Joomla!. Designed by: free Joomla templates register co uk domain Valid XHTML and CSS.