Fogyni Egyiptomban. Keress receptre vagy hozzávalóra

Fogyás horoszkóp. A Bika (április 19. – május 20.)

fogyni Egyiptomban

Terrortámadás ért egy kopt keresztényeket szállító buszt pénteken, az egyiptomi Minja tartományban, mintegy kilométerre Kairótól. A busz éppen a Szent Sámuel-monostorba tartott, amikor az fogyni Egyiptomban támadók lőni kezdtek rájuk: a merényletben legkevesebb an életüket vesztették, és en megsebesültek, írja a BBC. Az utóbbi hetekben több támadás is érte az ősi keresztény közösséget: az Fogyni Egyiptomban beszámolója szerint virágvasárnap két templomnál is követtek el merényletet — az öngyilkos bombatámadásokban legalább 43 ember meghalt, és a sebesültek száma a százat is meghaladja.

A támadások elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

fogyni Egyiptomban

A merényletek miatt Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök korábban országos szükségállapotot rendelt el, és megígérte, hogy minden fogyni Egyiptomban bevetnek majd a dzsihadisták elleni harcban. A Kopt Ortodox Egyház legjelentősebb keresztény egyház Egyiptomban, és az ország területén kívül is több mint egymillió követője van. A koptok a keresztény közösségek közül is a legősibbnek számítanak: hitük szerint az egyházat Krisztus után ben hozták létre, amikor Szent Márk Egyiptomba látogatott.

fogyni Egyiptomban

A kopt egyház ugyanakkor ben szkizma, szakadás révén levált a katolikus egyházról a kalcedoni zsinat után — mivel nem tudtak megegyezni Krisztus emberi vagy isteni természetéről. A kopt papokat sok üldöztetés érte a Római Birodalomban, és később azután is, hogy Egyiptom muszlim állam lett,  írja a BBC.

További a témáról