Fogyj ghee

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice. A ghee, vagy írhatjuk ghí-nek is, eredetileg Indiából származik, de több meleg klímájú keleti kultúrában is használják ezt a vajból fogyj ghee egészséges étket. Mivel Indiában, Pakisztánban és Bangladesben fogyj ghee nagy a hőség, ezért a tehéntejből köpült vajat csak úgy tudják tartósítani, ha lassú tűzön addig főzik a vajat, ameddig el nem párolognak azok az anyagok, amelyek a romlásért felelősek.
Nagyon egészséges a ghí, mivel méregtelenítő hatása van, és a sejtek táplálásában is fontos szerepet játszik, hiszen pótolja az azok megfelelő működéséhez szükséges elemeket, mellesleg ételízesítésre is alkalmas. A ghí telített zsírsavakat tartalmaz, amelyek könnyedén emészthetőek.
Megközelítőleg 27 százalékban tartalmaz telítetlen és 4—5 százalékban többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezekre is szüksége van a szervezetünknek, így ami a zsírsav kombinációt illeti, ez mondhatni a legideálisabb.
Homemade Ghee From Butter Recipe - 20 Minute failproof ghee recipe from Unsalted butter
A felszívódási arány is nagyon nagy az olajok és zsírok fogyj ghee, hiszen 96 százalékban tudja hasznosítani a ghít az emberi szervezet. Az elkészítéshez nagyobb mennyiségű vaj szükség, 1—2 kilogrammot kell beszerezni, ez viszont megéri, hiszen az ebből kapott ghí akár évekig eláll.
Ugyanakkor sok türelem is kell hozzá, hiszen a megolvadt vajat egy vastag falú edényben sokáig, lassú tűzön kell kevergetni.
Az elkészült egy kilogramm vajból háromnegyed rész marad meg, ez lesz a ghí. A lassú kevergetéstől és a hőtől a vajban lévő vízmennyiség lassan teljesen elpárolog, a fehérjék többsége kicsapódik az edény falára, a tejcukor karamelizálódik, és sárgás színre vált, így a kapott ghí kissé a dió ízére fog hasonlítani.
Hogyan csináld? Ghee a kávé fogyás Kiderült az igazság: ezért csaptak le a nyomozók a Mozaik utcára — Kormánytisztviselőket is őrizetbe vettek 1.
Csatlakozz az új Facebook oldalunkhoz! Egy-két órát kell kevergetni, ezt nem muszáj folyamatosan, elég, ha csak ránézünk, hogy ne égjen oda. Mikor kész van, akkor már egyáltalán nem fog rotyogni. Le kell venni a tűzről, majd áttölteni egy szintén hőálló edénybe, kell vigyázni, hogy az fogyj ghee az üledék ne keveredjen fel. Miután ez megvan, egy teaszűrön keresztül jó, ha átszűrjük.
Kezdőlap Ennyire egészséges a vaj alternatív ghee A Ghee indiai konyhából származik, és nem más, mint sült vaj. Az ájurvédában az egészséget elősegítő tulajdonságokat tulajdonítják a ghínek.
Szobahőmérsékleten félig híg állagú, a hűtőben keményre fagy. Érdekes módon, minél idősebb a ghí, annál magasabb a tápértéke.